/ БГНЕС
В готовност са 18 снегорина, повече от 20 човека са на дежурство
Община Хасково има готовност за действия в зимната обстановка, съобщиха от Общината. Общинското дружество "Екопрогрес" е в състояние да поддържа и почиства основните булеварди в града и централната градска част.

Зимните условия се завърнаха, шофьорите да карат подготвени

Тези зони са ангажимент на общинската фирма. Шест са машините с гребла, които ще чистят булевардите, от тях три са пригодени и за разпръскване на пясък.

За централна пешеходна градска част има машина, която може да влиза в по-тесните улици и да чисти. В "Екопрогрес" има налични 300 тона сол и 120 тона пясък. Екипите на фирмата са в готовност да излязат, ако снеговалежът продължи.

Студът и снегът се завърнаха - жълт код за силен вятър и снеговалеж в цялата страна (ВИДЕО)

Фирмата, с която община Хасково има договор за снегопочистване, има грижа да бъдат проходими и почистени всички улици и квартали на града, както и селата. От там са посочили, че разполагат с два машинни прясъкоразпръсквача и един за ръчно опесъчаване, предвиден за улиците, където големите машини не могат да влязат. В готовност са 18 снегорина, повече от 20 човека са на дежурство.

За селата са предвидени пясъкоразпръсквачи - машинни и ръчни. Снабдени с техника и консумативи са и двете извънградски бази на фирмата в селата Николово и Елена, уверяват от общинския пресцентър.