/ iStock/Getty Images
"След провален търг внасям предложение община Хасково сама да стопанисва двата най-големите паркинги в центъра на града". Това съобщи на извънредна пресконференция кметът на общината Станислав Дечев.

Плацовете за престой на автомобили са с капацитет общо 145 места. Дечев припомни, че паркингите са били предложени на публичен търг за наем със срок 10 години, а на наддаването с участието на много участници месечната цена е стигнала почти 31 000 лева без ДДС, като потенциалният наемател трябва да плати накуп всички вноски за целия срок на договора.

Община Хасково завърши финансовата 2021 г. без задължения

Още по време на самия търг преди няколко дни обаче, печелившият участник се е отказал и според процедурата трябва да се обяви или нов търг, или да се подходи по друг начин.

"Внасям извънредна докладна за следващата сесия на Общинския съвет, според която общината да поеме оперирането на паркоместата. Това може да стане чрез създаването на съвместно дружество по Закона за задълженията и договорите между нея и сегашния стопанин на "синя зона", общинската фирма "Тролейбусен транспорт" ЕООД", поясни кметът.

По негови сметки, така над 20 000 лева месечни приходи могат да влизат директно в общинската хазна. 
БТА