Кметът на Добрич издаде заповед по повод на зимната обстановка
Кметът на Добрич издаде заповед по повод на зимната обстановка / Дарик Добрич
От снощи такава обявиха и в Ивайловградско
В тридневна дървена ваканция излизат учениците в община Тополовград. Мярката се налага заради зимната обстановка. Неучебни ще са 28 февруари, 1 и 2 март. Ваканцията е за всички училища в общината – двете в града и тези в селата Устрем, Хлябово и Синапово.

Всички учебни заведения и детски градини на територията на община Ивайловград няма да отворят врати днес. Това потвърди пред Дарик началникът на Регионалното образователно управление - Хасково Христина Боева. 

Решението за прекъсване на учебния процес в Ивайловград е взето късно снощи и към момента важи само за днешния ден. 4 са училищата в общината - средното в самия град и по едно в селата Железино, Белополци и Свирачи. Общо 474 учиници ще си останат по домевете днес.

Детските градини в Ивайловградско също няма да работят днес. В самия град има една градина, която има филиал и в с. Железино. Снегът в Ивайловградско не е много, но силният вятър образува тежки навявания, които затрудняват придвижването, особено към средищните учебни заведения. 

Началникът на образователния инспекторат в Хасково Христина Боева съобщи в Сутрешния блок на Дарик радио Хасково, че по-късно са започнали днес учебните занятия в селата Конуш и Книжовник. Утре, за един ден, в дървена ваканция са и учениците в Стамболово. 

Пътищата в областта са проходими при зимни условия. От Областно пътно управление, съобщиха пред Дарик радио, че няма наложени ограничения. Почти цялата налична техника работи по републиканската пътна мрежа.