Новият кмет на община Стамболово полага клетва днес
Новият кмет на община Стамболово полага клетва днес / община Стамболово

Новоизбраният кмет на община Стамболово Маджид Мандаджъ ще положи клетва днес на тържествено заседание на местния парламент. Гости на церемонията ще бъдат областният управител на Хасково Румен Данев и областният лидер на ДПС Мехмед Атаман.

Частичните избори се наложиха заради избирането на досегашния кмет Гюнер Сербест за народен представител. Той оглавяваше общината в продължение на 18 години. Изборите за нов кмет се проведоха на 24-ти октомври. Маджид Мандаджъ спечели с 87,572 процента от гласувалите.

Новият кмет на община Стамболово е бивш директор на средното училище в общината. Той е бакалавър по история и география и има магистърска степен по стопанско управление. На 35 години е, женен, с две деца. От 2003 г. насам е председател на Общински съвет - Стамболово. Преди това има три мандата като общински съветник от ДПС. На тържествената сесия днес ще бъде избран и нов  председател на Общинския съвет. Очаква се това да бъде Мухлис Сербест, който вече втори мандат е зам. председател на местния парламент и четвърти мандат общински съветник.