Неохим спонсорира албум Родопи-свещена планина
Неохим спонсорира албум Родопи-свещена планина / netinfo

Уникален луксозен албум "РОДОПИ-свещена планина" бе издаден със спомоществователството на „Неохим" и благодарение на икономическият анализатор в дружеството Христо Тодев, съобщават от компанията. Хиляди мистериозни каменни ниши, една от малкото запазени снимки на уникално и обвито в загадъчност скално образувание с формата на глава, историята на единствения жител на изоставено село, снимки, правени в продължение на десетилетия- това са само част от акцентите в албума. Изданието на „Клуб 8" събира в 240 страници природата,  историята и традициите на Родопите. Албумът е с твърди корици, двуезичен - на български и английски, а цената му е 49 лв. и заявки не липсват.

"Неохим" спонсорира албум "Родописвещена планина"
netinfo

Авторите Николай Генов и Христо Тодев години наред обикалят родопските пътеки. Фотографът и пътешественик Николай е познат с пътеписите си, книгите, изложбите и филмите за екзотични места, а Христо Тодев освен майстор на обектива е и изявен алпинист, един от най-добрите познавачи на Родопите. В албума двамата събират впечатляващи снимки и увлекателни текстове на житейската спътничка и съавтор на Ники - Румяна Николова, подредени от дизайнерката Биляна Савова.

"Неохим" спонсорира албум "Родописвещена планина"
netinfo

Съвместна фотоизложба на майсторите на обектива Николай Генов и Христо Тодев „Родопите- свещената планина" бе открита на площада пред народния театър „Иван Вазов" в столицата. Експозицията е една от проявите, с които София кандидатства за културна столица на Европа през 2019 г. Космическият глас на България Валя Балканска и 52 от 101 каба гайди отекнаха пред народния театър, а най -малкият свирач бе само на 9 г., но вече с 5-годишен музикален стаж. Участието на родопските музиканти бе и подаръкът на община Смолян в подкрепа на кандидатурата на София. Изложбата разгледа и кметът на столицата Йорданка Фандъкова, която получи първия екземпляр от албума "РОДОПИ - свещената планина".

"Неохим" спонсорира албум "Родописвещена планина"
netinfo

С постери от изложбата ще бъдат украсени офисите на банка в Амстердам. След 17 октомври изложбата "РОДОПИ - свещената планина" ще бъде експонирана в центъра на Смолян. По-късто ще гостува в Кърджали, а в средата на ноември, надяваме се и в Димитровград, информират от „Неохим".