/ МВР Кюстендил
23-годишен димитровградчанин е задържан за съхранение на наркотик. На 6 декември, териториалните полицаи от управлението са спрели на булевард „Съединение“ за проверка лек автомобил Ауди. Полицаите тествали с дрегер водача на колата, който отчел употреба на тетрахидроканабинол.

Хванаха дрога в Александрово, цигари и тютюн в Хасково и Свиленград

Последвала е проверка на колата, в която на различни места е открита зелена изсушена листна маса-марихуана с тегло около 4 грама и гриндер, чиято повърхност реагира при полеви наркотест на същата дрога.

Намериха дрога и електронна везна в дома на димитровградчанин

Младежът е задържан до 24 часа по образуваното бързо производство. За същото нарушение в полицията Димитровград е била доведена и 28-годишна водачка на лек автомобил Мазда. В колата на момичето от с.Добрич е открита саморъчно свита цигара с грам марихуана.

25-годишен хасковлия хвърли марихуана след като видя полицаи

С цигара от същото вещество е задържан в Симеоновград и 30-годишен асеновградчанин, обитаващ дом на улица „Витоша“. На адреса полицаите намерили и 2 везни и плик с канабис с тегло 10 грама.

От полицията съобщиха още, че 31-годишна водачка е задържана за шофиране под въздействието на дрога. Вчера в 14,40 часа, жената от Димитровград, управляваща Пежо по улиците на Симеоновград е спряна за проверка. Техническото средство отчело наличие на метаамфетамин. Задържана до 24 часа.

Със същата мярка на задържане в РУ Харманли е 35-годишен жител с.Ръженово. Той управлявал товарен автомобил Зил в землището на с.Върбово. В хода на проверката се установило, че водачът не притежава нужната категория за управляваният от него камион и че е в сила наказателно постановление за същото нарушение в едногодишен срок от влизането му в сила. Стартирали са бързи производства.