/ Дарик радио, Хасково
присъди за роми в Хасково
100280
присъди за роми в Хасково
  • присъди за роми в Хасково
Днес, когато ромите празнуват своята Нова година, двама катунари се сдобиха с присъди. Става дума за именниците Васил Колев и Васил Георгиев.

Окончателно освободиха обвинен, че е бил полицай от Хасково

Двамата застанаха на подсъдимата скамейка в Районен съд-Хасково и се признаха за виновни. А прокуратурата ги обвини за екшъна от лятото, когато в покрайнините на Хасково бяха нападнати полицаи. Васил Колев нанесе лека телесна повреда на полицая Димитър Кючуков, а Васил Георгиев заплашваше служители на реда с вила. Полицаите бяха извикани след като на тел. 112 бе получен сигнал, за семеен скандал.

ВАсил Колев в съдебната зала
Дарик радио, Хасково

Съдът в Хасково върна в ареста катунар, ударил полицай

Двамата подсъдими се съгласиха с обвинението и днес подписаха споразумение, което бе одобрено от съда. Така след края на делото в досието на Васил Колев бе вписана максималната условна присъда от 3 години с 5 години изпитателен срок, а другият Васил Георгиев се сдоби с пробация за две години.

Васил Колев подписва споразумението
Дарик радио, Хасково

Мъжът, ударил полицай, си иска парите от съда в Хасково. Магистратите го отрязаха

Прокурорът по делото Христина Жисова остана доволна от развоя на процеса, но отказа да каже пред Дарик радио , с какви доказателства е внесла обвинителният акт в съда. Васил Колев пък изрази съжаление, че се е забъркал в подобен конфликт с полицаи и обеща, че повече няма да посяга на униформени. Той обаче подчерта, че ченгетата са го нападнали, а не той.

Днешното споразумение, което бе одобрено от съдия Мартин Кючуков, не може да се обжалва и влиза в сила.

Гледните точки на всички в процеса, в звуковия файл