Млади огнеборци гостуват в община Димитровград
Млади огнеборци гостуват в община Димитровград / РБЗН-Димитровград

В Община Димитровград днес ще гостуват 10 млади огнеборци от ОУ "Пенчо Славейков". През месец август, заедно с педагог, преводач и двама представители на "Пожарна безопасност и защита на населението" в Димитровград, те участваха в 10-дневен  международен палатков лагер на младите огнеборци. Международният лагер бе в град Кюриц, област Бранденбург, Германия, а правото да участва в него отборът на ОУ "Славейков" заслужи с победата си в общинския кръг на състезанието "Млад огнеборец" тази година.

Млади огнеборци гостуват в община Димитровград
netinfo

Миналата за първи път димитровградски отбор "Млад огнеборец" участва в такъв международен лагер в Германия. Победител в общинския етап на състезанието "Млад огнеборец" тогава бе тимът на училището в село Ябълково.

В началото на тази година Общинският съвет гласува до 3 000 лв., за да бъде оборудван в местното управление "Пожарна безопасност и защита на населението" първият в региона специален кабинет за обучение на деца в предучилищна възраст и ученици. Обученията им започнаха миналата учебна година. До края на 2010 г. сградата на управлението бяха посетили 1 312 деца, като общината осигури необходимия транспорт.