Младежка работилница отваря врати на площад Свобода
Младежка работилница отваря врати на площад Свобода / Darik News, архив

Празник  „Младежка работилница" организира от 10 ч. на площад „свобода" днес Младежкият център. Проявата е част от тържествата, посветени на Деня на Хасково- 8 септември. В младежката работилница днес всички формации на центъра ще представят пред гражданите и гоститe на града различни дейности, като сцената на площада ще бъде отворена за всички музикални таланти, които искат да опитат караоке.  Домакини на музикалната работилница са певците от ДВГ „Орфейче" и Детски хор „Орфей".

Любителите на фолколора ще могат да се хванат на  хоро с танцьорите от ДТА „Южняче", като облекат фолколорни костюми и участват с тях в своеобразно ревю.

Възпитаниците на театралната школа ще рисуват  фейс-пейтинг на желаещите минувачи. Астрономите са организирали наблюдение на слънцето през професионален телескоп. Те ще показват и как се изработват слънчеви часовници. Школата по етнография ще даде възможност на всички участници да изпробват уменията си в изработка на бижута, а от клуб „Репортер" ще отразят събитието с фотоснимки и  ще анкетират посетителите заедно с младежите от общинския младежки парламент.

Доброволците към Превантивно- информационен център по наркотични вещества  ще раздават информационни брошури  и ще бъдат на разположение за допълнителна информация. На финала е предвиден концерт на формациите от Младежки център-Хасково.