Министър Бъчварова инспектира Тристранния контактен център на Капитан Андреево
Министър Бъчварова инспектира Тристранния контактен център на Капитан Андреево / Областна администрация-Хасково

Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова инспектира днес хода на строителството на Тристранния контактен център на пункта Капитан Андреево. Областният управител на Хасково Станислав Дечев запозна министър Бъчварова с работата на място. В срещата участваха заместник-областният управител Валентин Ангелов, генералният консул на България в Одрин Васил Вълчев, ст.комисар Стоян Иванов- заместник-директор на ГД "Гранична полиция".

Министър Бъчварова инспектира Тристранния контактен център на Капитан Андреево
netinfo

Тристранният контактен център между България, Гърция и Турция се финансира и изгражда в рамките на Плана за действие за изпълнение на неотложни мерки във връзка с присъединяването на България към Шенгенското пространство. Целта е да се осигури оптимална функционалност на представителите на трите държави. Според договора за изграждане Тристранният център ще струва 374 118 лева. Областна администрация Хасково е разплатила през 2015 година 131 498 лв.

Министър Бъчварова инспектира Тристранния контактен център на Капитан Андреево
netinfo

 

Министър Румяна Бъчварова съобщи, че посещението й на Капитан Андреево съвпада с гласуваното днес решение на Министерски съвет за разходване на предвидените в централния бюджет 3 млн. лв. за изпълнение на проекти, свързани с присъединяването на България към Шенгенското пространство. Средствата се предоставят по бюджетите на МВР и на Областната администрация на Хасково за довършване изграждането на тристранен контактен център между България, Гърция и Турция на ГКПП „Капитан Андреево“.