Мини футболен комплекс с Бъди шампион откриват в Димитровград
Мини футболен комплекс с Бъди шампион откриват в Димитровград / DarikNews, архив

Мини футболно игрище откриват днес в Димитровград. То е с площ 924 квадрата- 22/42 метра, с ограда и осветление. Изкуствената трева е с височина 40 мм, с пълнеж силициев пясък и каучукови гранули. Намира се на стадион „Раковски", в непосредствена близост до тенис кортовете и футболния терен там. Изградено бе по инвестиционна програма „Бъди шампион", като 30 000 лв. за модерния мини футболен комплекс отпусна Българският футболен съюз. С 25 500 лв. общината съфинансира от бюджета си. Тя ще стопанисва игрището, като осигури охрана и сервизно обслужване, бе записано в решението на местния парламент за одобрение на проекта, което е от месец март. За месец и половина игрището бе готово. Още седмица продължи полагането на изкуствената трева.

Целта на програмата „Бъди шампион" е да осигури по-добра материална база за развитие на спорта и популяризиране на футбола сред подрастващите, бе записано в поканата от БФС до община Димитровград. 19 такива игрища ще бъдат изградени в страната тази година по програмата. Това в Димитровград е първото готово, съобщи кметът Иво Димов. В последния момент ангажименти са възпрепятствали Боби Михайлов и той днес няма да пристигне за откриването, информира Иво Димов.

До пролетта ползването на новия модерен мини футболен комплекс ще бъде безплатно за всички. Обмисляме след това да предложим на общинския съвет да гласува символична такса- примерно 15 лв. или 20 лв. за час, със специални преференции за деца, коментира за „Дарик" Иво Димов. Средствата са необходими за охраната и сервизно обслужване на терена, уточни той.