Мажоретките на Свиленград представиха достойно страната ни на европейско първенство
Мажоретките на Свиленград представиха достойно страната ни на европейско първенство / netinfo

Мажоретките на Свиленград представиха достойно страната ни в европейското първенство по Батън Туърлинг в Славонски  брод, Хърватска, което се проведе на 4 и 5 октомври. Момичетата ни се състезаваха с националните отбори на още десет страни. В категорията Традиционал корпус заеха пето място, а при Парадния  корпус са седми, като оставиха зад гърба си отборите на Италия, Белгия и Франция. Във всички категории и при трите възрастови групи абсолютни фаворити бяха домакините.

Свиленградчанки обаче се отличиха сред всички със своята визия. Затова и бяха наградени с купата Best Styling. Голямата купа за представителен тим взе отборът на Норвегия. Следващото европейско първенство ще бъде догодина в Италия.

Мажоретките на Свиленград представиха достойно страната ни на европейско първенство
netinfo

Местният клуб участва със седемнайсет момичета от възрастова група 10-15 г. Те представиха България заедно с отбора на Шумен, с който сформираха националния състав. Мажоретките на Свиленград  участваха за втори път на европейско първенство. През 2012 година във Франция те спечелиха бронзовите медали за България.