Масово меле в Свиленград, 6 задържани, 16 призовани
Масово меле в Свиленград, 6 задържани, 16 призовани / netinfo

Четирима мъже и две жени от Свиленград са задържани в местния арест за нарушаване на обществения ред, съобщиха от полицията. Вчера около 18,30 часа в полицейското управление е получен сигнал за бой в квартал "Капитан Петко войвода". На мястото са изпратени 5 полицейски автомобила с над 20 униформени. В хода на разследването станало ясно, че след получена призовка за неуредени междусъседски отношения от 64-годишен мъж и 56-годишната му съпруга, друга тяхна 60-годишна комшийка, която е от страна на жалбоподателите, е отправила реплики към двете им дъщери, което довело до спречквания и саморазправа.

В скандала се намесили хора и от двата лагера - и от страна на жалбоподателите, и на ответниците. Участниците в мелето използвали стъклени бутилки, камъни, тухли и други подръчни материали, с които изпочупили и стъклата на домовете на другите, с които са в конфликт. Един от побойниците, на 63 години, размахвал и газов пистолет с неустановен произход и нерегистриран в полицейското управление, който впоследствие е иззет от органите на реда. Същият с бутилка с неустановена течност е напръскал и лицето на 21-годишен опонент.

За изясняване на случая в Районното на Свиленград са доведени 16 души, присъствали на инцидента, а шестимата основни действащи лица - четиримата мъже и двете жени, са задържани с полицейска мярка до 24 часа. Образувано е досъдебно производство по чл. 325 от НК.