Крадец-рецидивист рита журналисти
Крадец-рецидивист рита журналисти / netinfo

21-годишният Спас Русев Тонев от Бургас посегна да рита журналисти преди съдебното заседание в Районен съд – Хасково, по налагане на мярка за неотклонение на младежа. Той е обвинен в извършването на кражба на близо 4 000 лева от магазин “Зора” в Хасково. На местопрестъплението бяха открити дактилоскопни следи от палеца и безименния пръст на лявата ръка на Спас Тонев.

Въпреки че е само на 21-години, той има множество присъди, основно за кражби, най-високата е 3 години лишаване от свобода. Пред съда 21-годишният рецидивист поиска да му бъде назначена съдебномедицинска експертиза, като с това изненада и адвоката си. Тонев заяви, че от 2000-та година старада от епилепсия, а от около 2 месеца насам има заболяване, което причинява сгъстяване на кръвта му, а в момента дори няма хапчета, които да пие докато е в ареста.

Тонев не се призна за виновен. Той обясни, че в магазин “Зора” бил с приятели и проучвали лизинговите схеми за закупуване на техника, след това си заминал за Бургас. Освен откритите върху касата в магазина отпечатъци на Тонев, има и свидетелка, която твърди, че го е видяла на местопрестъплението.

Младежът влезе в спор с прокурора по делото и заяви, че е разочарован, че е в ареста, защото всеки свободен български гражданин има право да посещава магазини.

Съдът отхвърли молбата за съдебномедицинска експертиза и уважи искането на прокуратурата за налагане на мярка “задържане под стража” на Тонев.