Димитровград, Коледа в кутия
Димитровград, Коледа в кутия / Дарик радио, Хасково
"Коледа в кутия" за близо 150 деца в Димитровград
95599
"Коледа в кутия" за близо 150 деца в Димитровград
  • "Коледа в кутия" за близо 150 деца в Димитровград
Традиционната за Димитровград благотворителна инициатива „Коледа в кутия“ организира и тази година местната фондация „Подари усмивка“. До 14 ч. утре, 9 декември,  събота, в офиса й на бул. „Раковски“ ще приемат подаръчни кутии за деца от семейства в неравностойно положение. Достатъчно е да опаковате празнично кутия от обувки, да сложите в нея подаръци- дрешки, играчки, книжки или учебни пособия  и да зарадваме заедно за Коледа едно дете, обяснява председателят на организацията Наталия Делчева.

Димитровград, Коледа в кутия
Дарик радио, Хасково

Тази година мотото на кампанията е "Подари усмивка за Рождество". Над 25 са подаръчните кутии, донесени от димитровградчани до момента. Деца и родители от българското училище в Дъблин са са подготвили 86 коледни кутии за деца и самотно живеещи възрастни хора в Димитровград, като дарението вече пътува към България, съобщи Наталия Делчева. От фондацията също изработват  такива и по предварителни очаквания ще успеят да зарадват за празника до 150 деца в общината, като списъкът е съгласуван с отдел „Закрила на детето“.

Още 100 самотни и възрастни хора, предимно от селата, ще получат дарения преди Коледа. И тази година „Подари усмивка“ е част от националната благотворителна инициатива, в която пакети с храни получават хора в тежко финансово положение. След 18 декември ще започне раздаването им с помощта на кметове от малките населени места, уточни Наталия Делчева.