Кметът на Хасково Станислав Дечев е с отрицателен PCR-тест за коронавирусна инфекция. Това съобщиха от Общината, като се позоваха на публикация в личния профил на Дечев в социалната мрежа.

Поставят под карантина всички, които са контактували с Григор Димитров в Хасково

Кметът се е подложил на изследване след лична среща с тенисиста Григор Димитров, който се оказа с COVID-19, миналата седмица.
"Скъпи приятели, днес бях изследван за COVID-19. PCR-тестът ми е отрицателен. Противоепидемичните мерки налагат да остана под карантина у дома, така както и всички, които са били контактни с позитивни на коронавирус", пише кметът.

Той сочи, че случващото се през последните дни показва за пореден път, че няма застраховани срещу вируса, че заразата е коварна и безпощадна и не подбира кого да порази, в това число и нашите любимци, какъвто безспорно е Григор Димитров.

Щабът в Хасково призова за самокарантина всички контактували с Григор Димитров

Дечев му желае от цялото си сърце бързо възстановяване, скорошно завръщане в големия спорт и нови срещи в Хасково. Той благодари и на своите съграждани за топлите думи и подкрепата и призовава към разум и спазване на противоепидемичните мерки.
БТА