/ iStock/Getty Images
На тържествено заседание на Общински съвет-Харманли клетва за втори мандат положи кметът на общината Мария Киркова, съобщиха от местната администрация, предава БТА.

37 жени кметове в страната, включително и ще управляват 3 областни центъра

Нейното официално встъпване в длъжност е било съпроводено с предаването на символа на местната власт - кметската огърлица, чийто временен пазител е била временно изпълняващият длъжността кмет Валентина Димулска.

Областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова е открила церемонията. Клетва са положили и 29-те новоизбрани общински съветници и кметовете на селата Славяново, Бисер, Българин, Болярски извор, Върбово и Шишманово.

Избирателната активност в област Хасково към 10.00 ч. е 15,45%

След тържествената част думата е била дадена на най-възрастния общински съветник Гено Генев. Под негово ръководство се е състоял и изборът на председател на Общински съвет Харманли.

Номинацията на Иван Димитров от ПП ГЕРБ е била единствена и при тайно гласуване с мнозинство той е бил избран за втори път за председател на Общинския съвет. Залата на органа на местното самоуправление се оказа тясна за всички гости, които бяха дошли да поздравят кмета Киркова, новоизбрания Общински съвет и неговия председател.
БТА