Димитровград е "Бизнес град" за 2017 г.
Димитровград е "Бизнес град" за 2017 г. / Дарик радио
Кметът на община Димитровград и зам.председател на Националното сдружение на общините в Република България Иво Димов ще е водещ на традиционната Годишна среща на местните власти, която се провежда днес в курортен комплекс Албена, съобщават от димитровградската администрация.

Срещата тази година е под мотото "Икономическо развитие в общините - инвестиции и перспективи за развитие". Фокусът в първия панел на форума, модератор на който е димитровградският кмет, е върху възможностите на общините за привличане на инвеститори чрез развитие на индустриалната инфраструктура. В тазгодишната традиционна класация на "Дарик" за "Най-добрият град" Димитровград получи наградата "Бизнес град" заради мащабните инвестиции в общината. 

Във втората част на форума ще бъдат обсъдени източниците на финансиране за развитие на индустриалната инфраструктура с общинско участие чрез създаване на фондове за градско развитие.

В годишната среща на местните власти тази година участници са над 150 представители на общините, бизнеса и водещи експерти.