Катастрофа на Писта Хасково
Катастрофа на Писта Хасково / netinfo

Хиляди хасковлии и гости на града събра първото по рода си състезание „Писта Хасково- затворен маршрут” днес. Някои предпочетоха да гледат автомобилната надпревара отвисоко и окупираха покривите и терасите на жилищните блокове, в съседство с пистата.

Състезанието протече в три старта с по 12 обиколки по трасето с дължина 3 120 м. В стартовата решетка  първи бяха колите от хоби клас Х1 и Х2.

В зрелищната надпревара във втората група- Х4 и Х3 миналогодишният шампион Борислав Борисов, който се движеше в призовата тройка, на половината от обиколките удари автомобила на софиянеца Любомир Мечков, който се движеше пред него. Ударът, при който колата на Мечков се завъртя, бе на завоя на бул. „Васил Левски” и „Раковски”. От него пострадаха единствено автомобилите. Двете коли бяха изнесени от трасето, а водачите им останаха извън класирането.

Първи в клас Х4 стана Денислав Шишев. В клас А8 първи бе Искрен Маринов. След него остана тазгодишния шампион Румен Дунев.

Състезанието за Купата на Хасково засега не е част от Българския пистов шампионат, макар и да се проведе по регламента му. То бе наблюдавано от Българската федерация по автомобилен спорт с идеята от догодина да намери място в състезателния и календар.