/ БТА
Митничари иззеха 55 000 къса - 2750 кутии контрабандни цигари при проверка на товарен микробус, влизащ в страната от Турция, съобщиха от Агенция "Митници".

Превозното средство пристига на "Капитан Андреево" на 2 септември на пътя от Турция за Франция. Шофьорът - турски гражданин, представил редовни документи за превозваната стока - алуминиеви профили.

Агенция „Митници“

В хода на контролните действия са установени цигарите без български акцизен бандерол, укрити във фабричните кухини по цялото протежение на страниците на товарното помещение. На водача е съставен акт.

Иззеха голямо количество контрабандни цигари на „Капитан Андреево“ (ВИДЕО)

Само през август митническите служители на пункта са задържали 1 623 000 къса цигари. В резултат на подобрена организация и завишен митнически контрол, с цел противодействие на контрабандата, както и взаимодействието между органите на Агенция „Митници“, ГД „Борба с организираната престъпност“, ГД „Гранична полиция“ и Национална агенция за приходите са разкрити 1011 нарушения, двойно повече в сравнение със същия период на миналата година.

Агенция „Митници“

На нарушителите са съставени актове. Тютюневи изделия са иззети и с разписки от преминали пътници, влизащи в страната от Турция, когато акцизната стока е била над нормата за безмитен внос от две кутии цигари.  

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня