Хасковският хор Родна песен на димитровградска сцена
Хасковският хор Родна песен на димитровградска сцена / Darik News, архив

С концерт на хасковския хор „Родна песен” с диригент Вела Казакова продължава днес програмата на традиционните за Димитровград Есенни музикални дни, които започнаха на 1 октомври. Концертът е от 18.30 ч., в камерната зала на Клуба на дейците на културата и е под мотото: „Родна песен нас навек ни свързва”.

Представителен смесен хор “Родна песен” е създаден на 1 декември 1929 г. Той е носител на орден  “Кирил и Методий” 2-а степен. Хорът е печелил международни конкурси в страната и в чужбина. Миналата година отбеляза тържествено своята 85-годишнина, а Вела Казакова е най-дългогодишният му диригент.

Есенните музикални дни на Димитровград продължават също с концерт на 15 октомври. От 18.30 часа тогава, в димитровградския театър е концертът-спектакълът на общинския Забавно-духов оркестър с диригент Доцо Вътков „Кой сте Вие, господин Вътков?”.

На 16 октомври, от 18 ч., в художествената галерия „Петко Чурчулиев” ще бъде открита изложба „Полски театрален плакат” на проф. Лех Майевски, която се организира със съдействието на Полски институт в София, като ще има и концерт на Любомир Толумбаджиев – цигулка.

Младежкият джаз фестивал на Димитровград тази година ще е в дните от 19 до 21 октомври. На 19 октомври, от 18 часа, в зала „Асен Крайшников” ще гостува със самостоятелна изложба-живопис художникът Кънчо Кънев.

 

Есенните музикални дни ще бъдат закрити на 21 октомври, от 16 ч., на алеята по бул. „България” с концерт на музикални дарования от Димитровград.