Хасково, областна администрация, Съвет на ЕС
Хасково, областна администрация, Съвет на ЕС / Областна администрация, Хасково
Балансирано развитие на регионите основна цел на МРРБ в рамките на Председателството
Обществено обсъждане на предстоящото председателство на Съвета на Европейския съюз се проведе днес в Областна администрация Хасково. По инициатива на заместник министър Деница Николова стартът на поредицата от обществени обсъждания и представяне на приоритетите пред МРРБ бе даден в Хасково.

Вижте кой ще влиза в създадения борд по председателството ни на Съвета на ЕС

Областният управител Станислав Дечев заяви, че  Председателството е отговорност и предизвикателство. Защото проектирано върху територията на област Хасково, Председателството има ясни параметри. Нашата област е вратата на Европа към останалия свят. Тук Европейският съюз посреща първите предизвикателства по отношение на сигурност, миграция и ефективно правосъдие. Затова и първото послание на Българското председателство „Европа на консенсуса“ директно кореспондира със спецификата и проблемите на нашата област“, посочи Станислав Дечев и подчерта, че географското и стратегическо положение на региона не са единствените предимства.

Какъв ще е слоганът на българското председателство на ЕС?

Зам.-министър Деница Николова подчерта, че именно балансираното развитие на регионите е основен приоритет за МРРБ по време на Председателството. Министерството на регионалното развитие ще постави този акцент и ще изведе дискусията за управление на ресурсите след 2020 година на регионално и местно ниво, подчерта тя. Още за целите и програмата на МРРБ чуйте в приложения файл от проведени днес в областна администрация дебати.