Стартира Писта "Затворен маршрут" в Хасково
Стартира Писта "Затворен маршрут" в Хасково / Живка Тодорова
28 пилоти са заявили участие за Републиканския шампионат на затворен маршрут в Хасково, който стартира днес, като продължава и утре.
Трасето в Хасково е най-дългото в страната – 3 120 метра и минава по бул. “Васил Левски”, пътен възел “Орфей” и бул. “Раковски” преди кръговото на Веспрем, което ще остане свободно за движение. Осигурени са алтернативни маршрути, като вече са поставени табели за тях, съобщават от общината.

По програма днес са квалификациите, като движението за автомобили по маршрута спира от 12 до 18 часа. В неделя ще е затворено от 10 часа до 14 часа, когато ще е церемонията по награждаването. В програмата за утре е предвидена и допълнителна атракция- дрифт автомобили между стартовете.

Във всеки клас има представител от Хасковско. В „Спорт“ това са Драгомир Драгов от Харманли и хасковлията Юрий Саликирякис.
В клас “Туринг” за хасковския клуб се състезава Давид Будев, а в клас “Макси”- хасковлията Симеон Симеонов.
За първи път Хасково е домакин на първия кръг от шампионата. Тримата миналогодишни шампиони – Симеон Симеонов, Иван Влъчков и Пламен Камбуров ще вдигнат националния флаг в неделя.