Хасково домакин на фестивал за италиански коли
Хасково домакин на фестивал за италиански коли / Darik News, Архив

Домакин на „Италфест 2013”- фестивал на италианските коли е Хасково днес и утре. В 15.30 ч. днес на картинг пистата е предвидено авто родео, което е и фанил на днешната програма. Тя започва от 10 ч., като са включени италианско преследване, майсторско шофиране и изненади за публиката. В програмата е записано и изложение по категории, като се очаква да пристигнат около 300 автомобила от италиански марки. Състезания за теглене на автомобил и най-бърза смяна на гума (мъже и жени) включва още програмата за днес, както и конкурси за "Автомобил на публиката" и "Най-запазен автомобил в автентичен вид".

Утре „Италфест 2013” продължава с т. нар драг рейсинг, който в периода от 8 до 12 ч. ще затвори за движение отсечката на бул. Съединение от КАТ до хлебозавода там. Трафикът ще бъде насочен по северната лента, която ще е организирана, като двупосочна.

Фестивалът на италианските автомобили се прави веднъж в годината. Хасково е негов домакин за втори път. Преди година собствениците на италиански коли отново ги показаха на местната картинг писта.