Хасково, Затворен маршрут
Хасково, Затворен маршрут / Дарик радио-Хасково

32-ма стартират днес в „Писта Хасково-Затворен маршрут`2018“. Стартът е втори кръг от републиканския шампионат, като новото тази година е третият старт за Купа „Енеос“. Разлика от другите два, в които ще има по 12 състезателни обиколки, пилотите ще изминат според регламента 8 обиколки с общо 25 километра по-малко. Дължината на пистата е 3,120 км, а Хасково е най-малката община, където се провежда „Затворен маршрут“.

Днес движението по маршрута ще бъде блокирано от 10 ч. сутринта до 15 часа. Официалното откриване е в 10.30 часа, като се очаква в Хасково да пристигне председателят на Българската федерация по автомобилен спорт Владимир Илиев.

Вчера квалификациите за старта започнаха малко след 12 часа и също затвориха движението в част от квартал „Орфей“, което предизвиква недоволството на част от живущите там.

За зрелищната надпревара с автомобили в Хасково отново са част от най-добрите състезатели на България, сред които победителите от първия кръг тази година Александър Димитров, Иван Влъчков и Константин Маршавелов, който е носител и на купата от „Писта Хасково“ за миналата година.

В състезанието ще има три старта, като туринг и макси ще карат заедно, но ще се взимат резултатите за отделните класове. В серия „Спорт“ за Хасково ще карат Илия Вачев и Даниел Ковачев, а в “Туринг“- Драгомир Драгов и Никола Вълчев.