Хасковлии ще правят предложения за развитието на града
Хасковлии ще правят предложения за развитието на града / netinfo

Жителите на Хасково вече ще могат да правят предложения за развитието на града. Това става възможно чрез бъдещата реализация на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие. След проведена открита процедура по Закона за обществени поръчки е бил подписан договор с консорциума, който ще подпомага работата на общинската администрация при изработването на Интегрирания план.

Новият план ще определи визията за развитие на Хасково до 2020 година, затова е много важно в процеса на работа да се включат активно представители на бизнеса, професионалните сдружения, неправителствените организации, жителите на града. Предстои да бъдат определени три зони в града и конкретни ключови проекти за обновяването на градската среда, с които общината ще кандидатства за безвъзмездна помощ. Интегрираните планове за градско възстановяване и развитие са задължителен елемент за финансиране по оперативните програми на  ЕС  за следващите седем години.

Участието на гражданите ще става чрез проучване, което ще бъде качено на сайта на Общината.

Проектът „Интегриран план за градско възстановяване и развитие на гр. Хасково" се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Регионално развитие" 2007-2013, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски фонд за регионално развитие.