Дядо Коледа пристигна с колата на Джеймс Бонд
Грейнаха светлините на най-голямото живо Коледно дърво в Европа - 32-метровата елха на площада в Димитровград, съобщиха от Общината.

Община Димитровград

Добрият старец светна огромната елха с помощта на хилядите деца дошли за събитието, последвано от пищна заря. Дядо Коледа пристигна с ефектен червен автомобил "Сънбийн Алпин" - колата на Джеймс Бонд

Община Димитровград

На централния площад той бе посрещнат от кмета на града Иво Димов, който го съпроводи до стилно украсената сцена. Деца и възрастни се тълпяха пред красивите коледни къщички и занаятчийници от Коледния базар.

Светлините на най-голямото живо Коледно дърво в Европа ще грейнат в Димитровград

С внимание служителите от социалните услуги в града, заедно с елфите помагаха на малчуганите да изработват сами коледни украшения и играчки за предстоящите празници, а във фолклорен кът читалищата показваха на децата как се изработват автентични сурвачки.

Община Димитровград

В Пощата на Дядо Коледа малчуганите пишеха своите писма с желания. Атрактивна Фотаджийница събираше малки и големи, които се снимаха за спомен от събитието.

Община Димитровград

В Коледния базар местни търговци предлагаха ръчно изработени коледни свещи и тематични сувенири от вълна, от Пекарната и Сладкарницата можеха да се вземат разнообразни и вкусни коледни сладки, а в Гостилницата предлагаха вкусна храна и вино.

Община Димитровград

Община Димитровград

Неповторимата празнична атмосфера се допълваше от впечатляващо Огнено шоу с "Повелителите на мечти", Валс на снежинките на децата на ОЦТИ "Галаксико", изпълнения на саксофониста Милен Стойков и талантливата Доби Дулева.

Община Димитровград

Община Димитровград

Така Коледният дух отново завладя Димитровград. По традиция със запалване светлините на елхата грейва и цялата украса в града.