Коледното дърво в града е смятано за най-високата жива елха у нас
Дядо Коледа ще пристигне в Димитровград на 2 декември с един от автомбилите на Агент 007 Джеймс Бонд - "Сънбийн Алпин", съобщиха от Общината.

Той ще запали и светлините на коледното дърво. По традиция коледната украса в града ще грейне в началото на месеца. Отваря се и Коледен базар.

Грейна най-високото живо коледно дърво в България (ВИДЕО)

В работилницата на Дядо Коледа децата ще помагат на елфите да изработват коледни украшения и играчки за празника. Пекарна, сладкарница, поща, гостилница и разнообразна програма ще посрещнат добрия старец на централния площад.

В коледен базар местни търговци ще предлагат ръчно изработени коледни свещи и тематични сувенири от вълна. Всеки желаещ ще може да си направи снимка пред съответния кът. Пощата на Дядо Коледа отново ще очаква писмата с желания на малчуганите.

Празничният дух ще бъде допълнен от хореография на децата от Общинския център за танцово изкуство "Галаксико", музикалните изпълнения на Доби Дулева и музиката на саксофониста Милен Стойков.

Коледното дърво на централния площад "България" в Димитровград е смятано за най-високата жива елха у нас, която се украсява за празниците. Последно неговата височина бе измерена с геодезистка техника през 2018 година и тогава уредите отчетоха 27,2 метра.  
Николай Грудев, БТА