Есенните музикални дни на Димитровград стартират с открит урок
Есенните музикални дни на Димитровград стартират с открит урок / Darik News, архив

Традиционните за Димитровград Есенни музикални дни стартират от днес и ще приключат на 30 октомври с концерт на общинския Забавно-духов оркестър под диригентството на Митя Йорданов. Програмата продължава през целия месец октомври, като включва 10 прояви. Първата е от 15.30 ч. днес в репетиционната зала на оркестъра, където за ученици от ПМГ „Иван Вазов” и ОУ „Пенчо Славейков” ще има открит урок по повод Деня на музиката. От 18 ч. в зала „Асен Крайшников” на КДК ще бъде открита първата самостоятелна фотоизложба на Николай Добрев „Черно на бяло”. Половин час по-късно- в 18.30 ч., в кафенето на КДК ще е също традиционната за Димитровград Вечер на поезията и музиката.

Есенните музикални дни продължават на 3 октомври в ХГ „Петко Чурчулиев” с изложба графика на Ищван Дамо, която се организира със съдействието на Унгарския културен институт. В откриването ще участват Акустичното джазтрио и солистката му Мария Арнаудова.

В периода 6- 8 октомври предстои музикално-образователната програма за детските градини в Димитровград „В приказния свят на джаза”. На 9 октомври в камерната зала на КДК „Йоцов кларинет секстет” ще представи популярна музика от наши и чужди автори. На 15 октомври в същата зала е концертът на ученици от Димитровград с мото „Млади музикални дарования”. За 20 октомври програмата предвижда още една изложба- „Изкуството на плаката- млади полски творци”. Тя ще бъде подредена в зала „Асен Крайшников” със съдействието на Полски институт-София. От 20 до 22 октомври ще е традиционният младежки джаз фестивал в рамките на Есенните музикални дни. Финалът им е на 30 октомври с концерт на общинския Забавно-духов оркестър.