Две хасковлийки в култов филм на Рангел Вълчанов
Две хасковлийки в култов филм на Рангел Вълчанов / netinfo
“Мили момичета и момчета, вие вече сте история, спомен.” С тези думи режисьорът Рангел Вълчанов е изпратил от снимачната площадка актьорите от втора серия на култовия български филм “А сега накъде”.

Скандализиращата за времето си лента оголи грозни пороци на обществото и характерите, разказвайки за група младежи, които кандидатстват в националното театрално училище.

Продължението й събира същите тези участници 20 години по-късно. Сред тях е хасковлийката Антоанета Станчева и очарователната й дъщеричка Констанца.

“Както и в първия филм, ние отново не знаехме сценария на това, което снимаме. Предполагам, че идеята на Рангел е да покаже как нацията ни се срива . Уникално е, че ми се случи на мен и още не мога да се "приземя" в Хасково”, сподели тя пред Дарик радио, веднага след завръщането си от Бояна.

Снимките приключиха на 5 август и са правени само на нощна светлина. Пред обектива на оператора Радослав Спасов се разкриват сцени от вечерен коктейл, на който някогашните студенти се показват с истинските си професии и житейски съдби днес.

Амбицията на продуцентите била да покажат филма на всички световни форуми и конкурси, сподели хасковската връзка в новото българско кино. Съществува и идея да се направи трисериен телевизионен вариант, който съвсем скоро да се появи на малкия екран.