Дете на годинка пострада тежко при пожар
Дете на годинка пострада тежко при пожар / netinfo

Пожар изпепели цяла къща в хасковското село Малево тази сутрин. При инцидента е пострадало момиченце на 1 година, съобщиха за Дарик от хасковската пожарна.

Когато екипът огнеборци пристига на място вече е горял покрива на къщата. Пожарникарите са успели да спасят две пристройки към изгорялото жилище. Огънят се е развил за минути.

Причината - майката на детето е разпалвала печка на твърдо гориво с леснозапалима течност, вероятно нафта. При разпалването печката е избухнала и пламъците са достигнали до момиченцето. То е било с дрешки от изкуствена материя, които са се разтопили върху кожата му. По първоначална информация детето е с 15 % изгаряния. 36-годишната майка не е тежко пострадала. Тя е успяла да изведе детето навън, оставила го е при съседи, а когато се е върнала пожарът вече е бил обхванал цялото жилище. Жената има още едно дете, което малко преди инцидента е тръгнало за училище.

От пожарната за пореден път призовават хората да не ползват и да не оставят близо до печките си леснозапалими материали и течности.