Атанас Капралов, "Балът на цветята"
Атанас Капралов, "Балът на цветята" / Дарик радио, Хасково
Премиера на най-новата стихосбирка на Атанас Капралов организира от 18 ч. днес Клубът на дейците на културата в родния му Димитровград. Поетът и директор на Националния литературен музей Атанас Капралов е озаглавил новата си творба „Приближаване до взрива“. Ще я представи д-р Йордан Нанчев. Книгата включва 40 стихотворения, написани в годините след приключване на мандата му, като директор на димитровградския театър. Тя бе издадена през октомври миналата година и премиерата бе в Националната библиотека „Кирил и Методий“.

Приближаване до взрива, Атанас Капралов
КДК, Димитровград

 
Атанас Капралов е роден на 13 юли 1958 г. в Димитровград. Завършил е българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Бил е секретар на Съвета за духовно развитие в родния си град, главен редактор на вестник "Ориент експрес", общински съветник и председател на комисията по култура и вероизповедания, директор на Драматичен театър "Апостол Карамитев", председател на СНЦ "Компакт арт" – София, на Клуба на дейците на културата и др.
 

Атанас Капралов: Поезията се случва като любов


Автор е на стихосбирките "Нежен скитник", "Завръщане в слънцето", "Голота", "Дамгосан", "Жив и свободен", на книжките за деца "Цветно чудо", "Балът на цветята", на сборници със спомени за родния си град за поета Пеньо Пенев. Носител е на националните литературни награди "Димчо Дебелянов", "Никола Искъров", "Биньо Иванов", на международни награди в Москва и в Париж. Живее и работи в София. Директор е на Националния литературен музей.