Александър Симов: Десните в Европа мислят повече за банките, отколкото за хората
Александър Симов: Десните в Европа мислят повече за банките, отколкото за хората / netinfo

"БСП е единствената партия, която има смелостта и достойнството да гледа хората в очите, да им покаже какво е постигнато и да потърси тяхната подкрепа за продължаване на подобна политика". Това заяви в Хасково кандидатът за евродепутат от Коалиция за България Александър Симов. Той посочи още, че Европа и респективно Европейският съюз звучат на хората като някакво абстрактно понятие, но това според него не е евроскептицизъм, а просто лека форма на отчаяние, тъй като повечето от тях не свързват Европа с подобряване на живота им. „Това трябва и може да се промени. БСП и Партията на европейските социалисти са единствените в Европа, които предлагат тази промяна, защото нашите избиратели виждат как десният икономически характер на Евросъюза избира банките пред обикновените хора. В този смисъл отдалечаването на Европа от хората е пряк продукт на дясната политика. Европейската десница работи срещу европейските каузи във всеки един момент, в който е наливала пари за банкерските бонуси, а не за спасяването на работните места, заяви Симов.

Александър Симов Десните в Европа мислят повече за банките отколкото за хората
netinfo

Кандидатът за евродепутат посочи още, че БСП е единствената партия в България, която прави европейска кампания, изцяло позитивна и почиваща върху реалните проблеми на хората. „От срещите ми с тях виждам, че те се вълнуват най-много от развитието на социалната политика и социалните мерки, а не от политически и медийни скандали. Интересуват се от конкретните стъпки, които са направени. Хората оценяват предприетите стъпки от кабинета „Орешарски" и ги подкрепят. Така че аз съм оптимист за резултата от изборите, убеден съм, че ние ще спечелим, категоричен бе Симов.

Прогнозата на Александър Симов за броя депутати от Коалиция за България в новия състав на Европейския парламент е 8 души.