9/9 на ГЕРБ Таня Захариева се отказа от парламента
9/9 на ГЕРБ Таня Захариева се отказа от парламента / DarikNews

Таня Захариева, която с преференциалния вот 9/9 измести от второто място в листата на ГЕРБ за Хасковско Евгения Ангелова, няма да бъде депутат. Това гласи решение на ЦИК с вчерашна дата. Централната комисия се е произнесла по заявление, депозирано от Таня Захариева с искане да не бъде обявена за избрана за народен представител от кандидатската листа на ПП ГЕРБ в Двадесет и девети изборен район – Хасковски, в изборите за народни представители на 5 октомври 2014 г. Заявлението от Таня Захариева, за която преференциално гласуваха 2 492 души, е с дата 9 октомври.

9/9 на ГЕРБ Таня Захариева се отказа от парламента
netinfo

Централната избирателна комисия счита, че заявлението е подадено преди обявяване имената на избраните народни представители съгласно чл. 300, ал. 2 от ИК. При положение, че кандидатът изрично заявява искане да не бъде обявен за избран за народен представител, ЦИК не може да обяви лицето за избрано от конкретната кандидатска листа и следва да обяви следващия от съответната кандидатска листа за избран за народен представител, е записано в мотивите за решението.

Така в парламента влиза Евгения Ангелова, а при определените от ЦИК за Хасковско два мандата на ГЕРБ, третият в листата Владимир Митрушев ще чака. Ако водачът Делян Добрев стане част от новото правителство, то и димитровградчанинът Владимир Митрушев ще бъде в състава на 43-то НС.