изборен ден Хасково
изборен ден Хасково / Община Хасково
92 792 души са избирателите в община Хасково включени в избирателните списъци, съобщиха от отдел ГРАОН. За първи път тази година в общината ще могат да гласуват 424 души, това са младежи навършили 18 години от последните избори до днес. Само в Хасково за първи път до урните имат право да отидат 334 навършили пълнолетие.

Общината е осигурила превоз до изборните помещения  на всички представители на СИК, които вече са получили материалите си .  Днес на разположение са общо 35 автомобила а утре за превозването на представителите на СИК до РИК за отчитане на изборните резултати и предаване на изборните книжа са предвидени 40 автомобила.

Освен това е осигурен безплатен автобус за хората живеещи в кв“ Орфей“, които досега гласуваха в СИК в ОУ „ Шандор Петьофи“. Заради ремонт в училището секциите са преместени в ПГДС. Автобусите ще се движат на всеки половин час  от 7 до 20 часа от кръговото до ВиК , като спират на всички спирките на градския транспорт по маршрута до ПГДС.
СИК от ОУ „ Иван Рилски“ също са преместени в сградата на ПГЛП в двора на училището.  В бившето училище „ Христо Ботев“ ще гласуват утре живеещите в кв. „ Младежки хълм“ ,които досега упражняваха правото си на вот в СИК в бившия „Пионерки дом“.