350 бивши гербери от областта влезли в редиците на БАСТА
350 бивши гербери от областта влезли в редиците на БАСТА / netinfo

700 души е в момента членската маса на БАСТА в областта, като половината са бивши членове на ГЕРБ, съобщи днес при откриването на офиса на организацията в Хасково областният й лидер Иван Петров. Още 40 бивши гербери пък били подали молби за влизане в редиците на новата формация. Петров добави, че целта на БАСТА е участие в следващия парламент, но уточни че преди това ще се явят и на евроизборите.

Колегата му Мирослав Найденов посочи, че коалиция между БАСТА и Реформаторския блок е възможна. Той обаче уточни, че формацията все още не е канена от реформаторите за разговори. „В момента те се тресат от противоречия помежду си, много трудно ще преодолеят егото си и оскърблението, което има помежду им в годините назад. Събрани са хора, които трудно могат да бъдат накарани да седнат на една маса, а как ще правят избори, ми е трудно да прогнозирам", заяви Найденов. Той обаче добави, че няма да отклонят евентуална покана за разговори, тъй като и БАСТА заявявала дясноцентристка ориентация.

Мирослав Найденов каза още, че в началото на следващата година БАСТА ще подаде заявка за членство в Европейската народна партия.