Димитровград, Младожевци
Димитровград, Младожевци / Дарик радио-Хасково
Таня и Добри Бончеви
92512
Таня и Добри Бончеви
Таня и Добри Бончеви
Диана и Кирил Кирилови
Кметът на Димитровград Иво Димов
  • Таня и Добри Бончеви
  • Таня и Добри Бончеви
  • Диана и Кирил Кирилови
  • Кметът на Димитровград Иво Димов
Едно от най-младите димитровградски семейства- Таня и Добри Бончеви, тръгна към ритуалната зала, като преди това гостува в студиото на Дарик-Хасково. Точно днес да сключат граждански брак решил 33-годишният Добри, който предложил брак на 26-годишната Таня навръх Кръстовден- 14 септември, на Кръстова гора. За този романтичен момент, как са се запознали, как са разпознали, че това е любовта за цял живот, разказаха двамата в студиото. Чуйте ги в приложения файл.

Димитровград, младоженци
Дарик радио-Хасково

По-късно те заявиха желанието си от днес да бъдат завинаги заедно и лично пред кмета на Димитровград Иво Димов, който днес бе в разписаната му е по закон роля на длъжностно лице по гражданско състояние. 3 брака бяха сключени днес в димитровградската ритуална зала от него. Първата в хронологичен ред двойка- Жанет и Станислав не пожела да допусне на личния си празник журналисти. Каква бе церемонията за Таня и Добри Бончеви и техните кумове- Даниела и Николай Димови, както и за близките им- чуйте в приложения звуков файл.

Таня и Добри Бончеви
Дарик радио-Хасково

В Деня на Свети Валентин от димитровградската общинска администрация акцентираха българската традиция, тъй като днес е и Трифон Зарезан. Влюбените двойки на входа на ритуалната зала посрещаха асистентите на кмета Иво Димов, облечени с народни носии, с пита хляб и глътка вино. По бутилка вино със специален етикет получи всяка от двойките младоженци. Още един специален подарък- халва във форма на сърце, изработено в местна фирма, имаше за тях от председателя на общинския съвет Гергана Кръстева с пожелание сладък, като халвата, да е семейният им живот.

Диана и Кирил Кирилови
Дарик радио-Хасково

Третата двойка, която днес си каза „Да“ в димитровградската ритуална зала, бяха Диана и Кирил Кирилови. Той е на 43 г., а тя на 36 г. от Банско. Младото семейство ще живее в Димитровград. Чуйте ги в приложения файл.

Кметът на Димитровград Иво Димов
Дарик радио-Хасково

В Димитровград през 2016 г. сключените граждански бракове са 227, като 9 са били с изнесен ритуал. Кметът Иво Димов отчете, че сватбените церемонии, които е водил лично, вече са над 30. Не съм отказал на нито една влюбена двойка, която е поискала да бъда част от празника им, като кмет и ще продължа да го правя, макар че няма наредба и закон, които да ме задължават, коментира Димов. Чуйте го в приложения файл.