17-годишен художник от Хасково покори национален министерски конкурс
17-годишен художник от Хасково покори национален министерски конкурс / РИОСВ-Хасково

Христо Йорданов Христов- възпитаник на Школата по приложни изкуства „Колорит" към Читалище Заря и ученик от ПМГ „Акад. Боян Петканчин"-  гр. Хасково е носител на втора награда в раздел рисунка от националния конкурс на МОСВ „Обичам природата и аз участвам". 17 -годишният художник спечели престижната награда с рисунката си „Песента на природата".

Министерството ще издаде сборник с отличени творби от конкурса, в който ще бъдат публикувани и разказите „Гора" от Тонка Живкова Желева на 17 години, също ученичка от математическата гимназия в Хасково и „Невероятната история на едно шише" от Мариета Владиславова Димитрова на 10 години, ученичка от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий"- гр. Кърджали.  

Министерство на околната среда и водите за втора поредна година организира този конкурс. Тази година участие в него са взели над 2000 деца и юноши на възраст от 7 до 18 години  от цялата страна с общо 2570  творби. От областите Хасково и Кърджали се състезаваха 150 творби, като на регионално ниво бяха номинирани за националния кръг по 10 в трите категории - рисунка, разказ и предмет, изработен от рециклирани материали. Наградите ще бъдат връчени на 10 декември от министър Нона Караджова на официална церемония по време на премиерата на новия сборник  на министерството „Зелени разкази 2.