1101 от област Хасково с помощи от БЧК, раздават новия транш
1101 от област Хасково с помощи от БЧК, раздават новия транш / Darik News, архив

От днес БЧК-Хасково стартира раздаването на нов транш помощи от Фонда за европейско подпомагане. Той ще обхване общо 1101 нуждаещи се в област Хасково, като списъците са изготвени от общинските дирекции на Агенция "Социално подпомагане".

В Хасково е организиран един пункт за раздаване на хранителните продукти. Той е в квартал Република, ул. „Единство” 1, Здравен център. Работното време на пункта е от 9.00 до 14.00 ч. всеки ден без събота и неделя. Кампанията продължава до 27 май. Хранителните пакети съдържат брашно, спагети, компот; конфитюр, леща, локум и нектар.

Нова е и групата на тези, за които са предназначени помощите по програмата:  лица и семейства с постановени откази от подпомагане с целева помощ за отопление за сезон 2014 /2015, поради средномесечен доход, надвишаващ определения минимален; лица/семейства с постановени откази от подпомагане с целева помощ за отопление, поради това, че не са регистрирани в бюрото по труда и получили отказ заради сделки с недвижими имоти през последните 5 години.