1 000 лв. в помощ на самозапалилия се Георги от Димитровград дава ОбС?
1 000 лв. в помощ на самозапалилия се Георги от Димитровград дава ОбС? / DarikNews, архив

Общинският съвет в Димитровград да отпусне еднократна целева финансова помощ в размер на 1 000 лева за самозапалилия се 31-годишен Георги Костов и семейството му предлага в докладна записка председателят Стефан Димитров. В началото на този месец младият мъж се самозапали пред очите на децата, съпругата и сестра си в жилището им в квартал “Марийно”. Веднага след това стана ясно, че причина е безизходицата, в която са, заради кредит в размер на 12 000 лв., който теглил, за да платят апартамента. Докато имал работа изплащал редовно вноските, но след като бил съкратен вече нямал възможност, разказа чичо му Ангел Костов тогава. С 30 % изгаряния Георги Костов бе приет в пловдивска болница и опериран. С 10 % изгаряния там бе настанена и съпругата му, която заедно със сестра му гасила пламъците във фаталната нощ на 4 срещу 5 юни.

В докладната си записка Стефан Димитров припомня, че съучениците на единия от синовете на Георги в СОУ „Любен Каравелов” обявиха дарителска акция в подкрепа на семейството. Смятам, че ние, като представители на местната власт, трябва да последваме примера на децата от “Любен Каравелов”, да проявим съпричастност и да подпомогнем финансово Георги Костов. В момента той и съпругата му са на лечение в пловдивската УМБАЛ “Св. Георги” и не могат да се погрижат за децата си, които вероятно и сега търпят лишения, за да се осигури лечението на техните родители.

 

Вярвам, че всички ние, които също сме хора и също сме изпадали в трудни моменти, ще станем съпричастни към драмата на семейството, пише в докладната Димитров.