Живопис върху фаянс показват в Севлиево
Живопис върху фаянс показват в Севлиево / netinfo
Изложба жи­во­пис вър­ху фа­ян­с и те­ра­кот бе открита в АВК „Дандолови къщи”. Техен автор е самоуката млада художничка от Ловеч Наталия Георгиева. Това е нейната втора самостоятелна изложба. Първата е била миналата година в родния й град. В Севлиево Наталия показа 60 живописни творби, рисувани с темперни бои.

В творбите й преобладават пейзажите, натюрмортите и портретите. Художничката работи като помощник-домакин във фирма „Спарки Елтос”.

Освен, че и дават работа, нейните работодатели поощряват таланта й и купуват рамките за картините и необходимите бои. От 3-годишна възраст до пълнолетието си Наталия е живяла в Дом за социални грижи в Луковит, а от 1995 г. фирмата за ел. инструменти я взема под крилото си. Тя е чле­н на спор­тен клуб “И­кар” - Вар­на.

Учас­тва­ла е в със­те­за­ния по те­нис на ма­са и ле­ка ат­ле­ти­ка за инвалиди. Осмисля свободното си време рисувайки. Наталия Георгиева е нап­ра­ви­ла мно­го да­ре­ния на час­тни ко­лек­ции. От три го­ди­ни е одоб­ре­на да из­ла­га твор­би в га­ле­рия на фон­да­ция “Бъл­гар­ска тра­ди­ция” в Со­фия.