Започна традиционната акция  „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“
Започна традиционната акция „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“ / DarikNews.bg, архив

Започна традиционната акция „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя". Тя се провежда в периода 1 септември - 31 октомври от ГД „Национална полиция". В рамките на инициативата, на 10 септември - обявен за Ден на превенцията, ще се проведе последният етап от ХХІV Национален конкурс „Пътен полицай на годината".

От 5 до 11 септември в страната се провежда инициираната от ГД „Национална полиция" Седмица на детската пътна безопасност. Тя се организира традиционно в рамките на кампанията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!". Основната цел е подготовка за началото на учебната година на всички отговорни институции.

Наред с полицейски акции за контрол, насочен към осигуряване безопасността на децата на пътя, в началото на учебната година пътните полицаи ще влязат в училищата, за да напомнят на учениците основните правила за безопасност.

Експерти от „Пътна полиция" изготвиха практически препоръки към деца, родители и водачи на превозни средства, чиято основна цел е да запазим живота и здравето на децата.

Практическите препоръки по пътна безопасност може да прочете тук