НАП
НАП / Габрово

Десет търговски обекта са  запечатани за данъчни нарушения  от началото на годината в  ТД на НАП  Велико Търново, като два от тях са в Габрово. В цялата страна общият им брой е 180. Най-честата причина за това е укриването на оборот (неиздаване  на касова бележка) и несъответствие на наличните пари в касата с отчетените на фискалното устройство.

Разпитаха свидетели по дело за данъчни нарушения

В повечето случаи става дума за магазини, ресторанти и барове, допълват от НАП, като средното време, в което помещенията остават затворени е две седмици. Мярката се прилага в случаите на грубо нарушаване на данъчните закони, включително спрямо търговци, които изобщо нямат касов апарат. 

Обектите остават запечатани до плащането на определените с наказателно постановление санкции.  Премахването на стикерите на НАП не по установения ред е престъпление, предупреждават от приходната агенция.

Условни присъди за шефовете на ДКЦ в Севлиево

Запечатването на обекти  е крайна, но много ефективна  мярка по отношение на превенцията. Отчита се положителна промяна  в данъчното поведение на нарушителите, чиито обекти са били запечатани.