Салонът за обслужване на клиенти на НАП Габрово - без обедна почивка
Салонът за обслужване на клиенти на НАП Габрово - без обедна почивка / Дарик Габрово, архив

 За няколко данъчно - осигурителни промени информират от офиса на НАП в Габрово.

- Отпадна задължението да се подава декларация от безработните, стига авансово внесения данък да е равен на дължимия годишен данък.

- Годишният данък след приспаданията се закръглява към всеки пълен лев.

- Работодатели, които откажат служебна бележка - санкция до 250 лв., при повторно нарушение- до 500 лв.

- Облекчен ред за ползване на облекчението за ипотечен кредит за млади семейства - само един документ към декларацията и попълнена декларация от съпруга/съпругата, че няма да ползва облекчението

 Салонът за обслужване на клиенти на ул."Радецка"№11 в Габрово до края на данъчната кампания на 2 май 2012 г. (защото 30 април е почивен ден) ще  работи с т.нар. плаващо работно време, тоест без обедна почивка.В дните, в които изтичат срокове офисът ще работи до тогова докато има клиенти в салона за обслужване.Въпреки това от НАП препоръчват на своите клиенти да не чакат последните срокове за плащане на данъчните си задължения.

        Декларациите за облагане на доходите и тази година ще се подават до 2 май 2012, тъй като 30 април официално е почивен ден. Данъците се заплащат в същия срок. 5% отстъпка получават онези граждани, които подадат декларациите си и платят задълженията си до 10 февруари, а тези които декларират с електронен подпис могат да се възползват от отстъпката до края на април. Ползва се само едната отстъпка. Отстъпките се ползват само ако авансовият данък през годината е определен и внесен в срок.