Задържаха габровец - лидер на група автокрадци
Задържаха габровец - лидер на група автокрадци / netinfo
42 годишен габровец е уличен в организирането на престъпна група, специализирала се в противозаконното отнемане на леки автомобили от среден и висок клас /предимно марка “Мердецес”/ от страни в Западна Европа и продажбата им по-късно в България и съседни държави, съобщават от Полицията.

На 12 октомври тази година в Габрово е задържан лек автомобил “Мердецес Е 280”, с швейцарска регистрация, за който е установено, че е окраднат в Швейцария. Колата е управлявана от член на престъпната група, организирала канал за транспортиране на противозаконно отнети автомобили, и чийто лидер е 42 годишният Р.Т.

След общодържавно издирване мъжът е задържан. От пресслужбата на Габровски окръжен съд уточняват, че на габровеца е постановена постоянна мярка “Задържане под стража” и му е повдигнато обвинение за извършени престъпления по чл.321, ал.1 от НК – организиране и ръководене на организирана престъпна група за извършване на измами и по чл.210, ал.1 от НК – измами, свързани с наети извън пределите на страната автомобили. По случая Областна дирекция на МВР Габрово е работила от няколко месеца съвместно с Интерпол и Европол.

В Окръжна следствена служба Габрово е заведено досъдебно производство.