/ iStock
От 8:00 до 12:00 часа ще бъде ограничено движението на автомобили над 3,5 тона по участък от пътя Габрово – Шипка заради провеждането на събор в местността Историческа поляна на връх Бузлуджа, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Ограничението ще е за отсечка от първокласния път между км 155+197 (пресичането с общинския път за кв. „Етър") и км 184+100 (участъка Габрово – Шипка), както и за панорамния път между връх Шипка и връх Бузлуджа, от км 0+000 до км 12+213.

Алтернативният маршрут за движение на моторни превозни средства над 3,5 т. ще е през Прохода на Републиката – път Велико Търново - Гурково. Моторните превозни средства ще се пренасочват от разклона за град Дебелец към Прохода на Републиката, уточниха от АПИ. Локалният трафик в град Габрово, както и идващите от север и запад автомобили ще се пренасочват по пътя през Трявна – Белица и Вонеща вода към пътя към Прохода на Републиката и обратно.

БСП на 132 години: Партийният актив се събира на Бузлуджа

От пътната агенция апелират шофьорите да спазват правилата за движение, да карат внимателно, спазвайки дистанция и със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Водачите да не използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик, тъй като се възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение в случай на инцидент. Шофирането под въздействие на емоции не гарантира по-кратко пътуване, но застрашава живота и здравето на всички останали, които спазват правилата, напомнят от АПИ. 

Българската социалистическа партия (БСП) ще проведе традиционния си национален събор под мотото „Бузлуджа за мир“ от 28 до 30 юли. Със събора ще бъдат отбелязани 132 години от организираното социалистическо движение у нас. Събитието ще събере членове и симпатизанти на БСП, гости от политически партии и младежки организации от балканските страни, съобщиха от партията. 
Биляна Иванова, БТА