Крум Зарков ще води листата на БСП в Русе
Крум Зарков ще води листата на БСП в Русе / ХАШТАГ-BG, Милена Кичашка
Депутатът от БСП Крум Зарков се обяви за засилване регулиращата ролята на държавата. Това стана по време на представянето на „Визия за България” в Габрово. Крум Зарков даде за пример системата за финансиране на болниците. Зарков описа образно разликите между една произволно избрана общинска болница и намиращата се в същата сграда частна.
 
Мрачни коридори и легла от 70-те години на миналия век, които скърцат. Някъде в дъното на коридора се вижда светлина – там е територията на частната болница, ако доплатиш, ще бъдеш приет. И двете обаче получават обществено финансиране. И винаги се оказва, че едните са недофинансирани, а другите свръхфинансирани. Социалистите имат намерение да променят статута на здравните заведения като търговски дружества. Който иска да ползва обществен ресурс, не може да получава пари от държавата, а трябва да разчита на пазара. 
 
Крум Зарков поиска промяна и на системата за финансиране на образователната система. Най-видимата част от негативното отражение на системата „парите следват ученика/студента” е висшето образование. На път към Габрово Крум Зарков слушал реклама по радиото, в която от университет приканвали бъдещи студенти да се запишат за следващата година. Това е ясно доказателство, че бъдещите възпитаници на висшето учебно заведение няма как да не завършат, тъй като без тях се губи финансов ресурс.