Възстановяват 165 000 кв.м. настилка, извън дейностите по Водния цикъл
Възстановяват 165 000 кв.м. настилка, извън дейностите по Водния цикъл / Dariknews.bg

Ключов акцент от инвестициите на Община Габрово във ВиК мрежата, е съвместяването им с други важни  благоустройствени намерения.

Предвид на това, че състоянието на повечето улични настилки е изключително лошо, а по част от тях се предвижда изграждането на два и повече провода, успоредно с направата на няколко траншейни изкопа, Община Габрово е предвидила допълнителни инвестиции за цялостното им възстановяване.

Разходите, които се финансират от ОП „Околна среда“ за проекта, включват само възстановяването на траншеята на изкопите. По тази причина Община Габрово е взела  решение да дофинансира (в участъците извън траншеите) цялостното възстановяване на голяма част от улиците, тъй като, съгласно правилата на европейското финансиране, проектът покрива само възстановяването на изкопите, където са положени проводите.

За финансиране на инвестициите в улични настилки, Община Габрово ще ползва дългосрочен инвестиционен кредит в размер на 3 770 000 лв. от ФОНД ЗА ОРГАНИТЕ НА МЕСТНО САМОУПРАВЛЕНИЕ В БЪЛГАРИЯ - ФЛАГ за възстановяване на 134 700 кв.м асфалтови настилки, 4700 кв.м паважни настилки и 26 200 кв.м тротоарни настилки по улици, където е подменена ВиК мрежата по проекта.

С цел осигуряване на необходимата публичност за инвестиционните намерения на Община Габрово, повече информация относно предвидените възстановителни работи по улични платна и тротоарни настилки, е достъпна на интернет страницата на проекта на адрес: http://waterprojectgabrovo.eu/page.php?c=87

За сигнали и въпроси на граждани: office@waterprojectgabrovo.eu; тел. 818 377.

“Проектът се финансира от Кохезионния фонд на ЕС и от държавния бюджет на Република България чрез Оперативна програма Околна среда 2007 - 2013”.

Възстановяват 165 000 кв.м. настилка, извън дейностите по Водния цикъл
netinfo

Този документ е създаден с финансовата подкрепа на Европейския съюз чрез Оперативна програма „Околна среда  2007 – 2013 г.”. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Община Габрово и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на Европейския съюз и правителството на Република България, представлявано от Министерството на околната среда и водите.

Възстановяват 165 000 кв.м. настилка, извън дейностите по Водния цикъл
netinfo

Повече подробности на сайта на проекта: waterprojectgabrovo.eu.