Времето ще бъде горещо и днес
Времето ще бъде горещо и днес / DarikNews.bg, архив

Жълт код е обявен за днес в 20 области на Северна, Южна и Централна България заради опасно високи температури.

Кодът отново е в сила за почти цялата страна, като в областите с предупреждение температурите ще бъдат между 34 и 37 градуса, на места - и до 38 градуса.

В региона на Габрово няма да се радваме на по-прохладното време, което ще бъде характерно за осем области от страната.

В тях е обявен зелен код, на малко по-прохладно време. На нег още се радват хората в областите София-град, София област, Пернишка, Смолянска, Бургаска, Варненска, Добричка и Шуменска. Температурите ще бъдат между 30 и 33 градуса.

Времето отново ще е слънчево и горещо. След обяд в западните райони от страната ще се развие незначителна купеста облачност. В планините ще е подходящо за туризъм. Ще бъде слънчево, след обяд над масивите от Западна България - с незначителна купеста облачност.

По високите и открити части ще духа до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 26 градуса, на 2000 метра - около 19.

По Черноморието ще бъде слънчево, след обяд - с характерния морски бриз. Максималните температури ще са между 27 и 30 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Температурата на морската ще бъде около 27 градуса.

Източник: БГНЕС