Водят принудително в съда жена, в чиито дом са открити съоръжения и материали за производство на наркотици
Водят принудително в съда жена, в чиито дом са открити съоръжения и материали за производство на наркотици / Dariknews.bg, архив

Състав на Окръжен съд – Габрово, с председател съдия Костова, не даде ход на наказателно дело от общ характер за извършени общоопасни престъпления, поради неявяване на подсъдимата.

Делото е образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Габрово против Р.К. от Габрово, обвинена в това, че на 18 юли м.г. в жилище на ул. „Видима“ в Габрово, в съучастие като съизвършител с мъж от Севлиево, без надлежно разрешително държала високорисково наркотично вещество – общо 5,53 грама метамфетамин, на стойност 138,25 лева.

Подсъдимата е обвинена и в това, че при посочените по-горе обстоятелства без надлежно разрешително държала прекурсори, съоръжения и материали за производство на наркотични вещества.

Преди съдебното заседание от защитника на подсъдимата е депозирана молба за отлагане на делото с приложени медицински документи. В същите е посочено, че Р.К. е заболяла и на 19 октомври 2016 г. и е невъзможно да се яви в съдебно заседание.

Съдът не прие, че посочените причини за неявяването на подсъдимата са уважителни, тъй като приложените медицински документи се отнасят за 19 октомври 2016 г., а не за датата на съдебното заседание.

Предвид изложеното съдебният състав постанови принудително довеждане на Р.К. от органите на ОЗ „Охрана” за следващото заседание – насрочено за 14 ноември 2016 година.